Ulan Beetle

Dag 2: Visum Turkmenistan en Czech Out party

Na een nachtje in een hotelletje in Frankfurt kwamen we er ‘s ochtends achter dat onze Ulan Beetle helemaal niet in Frankfurt mag zijn. Duitsland heeft allerlei milieuregels waar een 35 jaar oud luchtgekoeld autootje geen boodschap aan heeft. Dit is ook een van de redenen dat je eigenlijk nergens in Duitsland meer oude auto’s ziet rijden. Gelukkig waren we zo assertief geweest om op de oprit van het hotel te parkeren, want anders hadden we een dikke boete te pakken.

Na een ontbijtje bij de plaatselijke bakker toch gewoon lekker dwars door de stad gescheurd naar de Turkmeense ambassade, want we waren in Frankfurt om daar ons transit visum aan te vragen. Ze zouden om 9 uur open gaan, wij waren er om kwart over 10 en om half 11 kwam de eerste werknemer eens een keer aankakken. Dat belooft wat voor Turkmenistan zelf. Gelukkig waren ze wel heel aardig en kregen we een lijstje met formulieren die we moesten invullen, dus hebben we onder het genot van een premium jus d’orange (á €7,50 het stuk) bij het hotel waaronder de kever tussen de Ferrari’s stond geparkeerd het zaakje ingevuld en de aanvraag ingediend.

Nog voor het middaguur waren we al weer op weg naar Praag voor de Czech Out party. Omdat de keef wat zwaar en onregelmatig stuurde wilden we onderweg eigenlijk nog even langs een garage om te kijken of er iets aan gedaan kon worden. In Nuremberg bij de (moderne) VW garage voor de eerste keer tijdens onze rit op een brug geparkeerd en een kijkje genomen. De heren in hun nette overhemden waren zeer behulpzaam en na een korte inspectie werd geconstateerd dat het stuurhuis aan vervanging toe was. Uiteraard hadden ze die niet op voorraad dus hadden we iets om naar op zoek te gaan.

image

In Praag aangekomen bleek dat ze daar geen verschil kennen tussen een parkeerplaats en een camping: tentje opzetten op de kasseien tussen de auto’s en een paar extra dekentjes onder het matje tegen de harde ondergrond. Erg veel nieuwe mensen ontmoet en gesproken en vooral de Duitsers en Oostenrijkers bleken erg geïnteresseerd in onze wagen. Het feest vindt plaats zowat naast onze tent dus voorlopig gaan we nog niet naar bed!

image