Ulan Beetle

Dag 4: Slepen door Slowakije

Om 8 uur haalde de eigenaar van de garage ons op. We kochten nog zijn halve magazijn leeg, waaronder een fantastisch bandenplaksetje dat we van Elzo hadden gekregen maar in Utrecht hadden laten liggen.

We begonnen fris en fruitig aan ons vervolg en het leek voorspoedig te gaan tot we net 1 km voor de grens met Slowakije waren. De motor begon wat te hikken. We besloten de auto aan de kant te zetten. Arne diagnosticeerde doorgebrande contactpunten. De zon stond hoog en achteraf bleek er een hittegolf in Slowakije te zijn, dus Wendie hield Arne uit de zon met een zonwerend scherm terwijl hij de automonteur uit hing. Helaas vergat ze hierbij dat ze zelf pal in de zon stond…

De contactpunten waren zo verwisseld dus vol goede moed gingen we verder, om net na de grens weer stil te komen staan. Terwijl Arne weer ging klussen gooide een andere auto zich naast ons in de berm. Collega Mongol Rally team Red Adder to the rescue! Twee mannen uit Zweden die elkaar kenden uit het leger. Ze bleven bij ons tot Arne vervangen had wat hij wilde vervangen en bleven daarna bij ons rijden om te zien of het goed ging. Gelukkig maar want even later stonden we weer stil :( . De mannen sleepten ons naar de dichtstbijzijnde pompstation. Het lukte niet goed om te ontdekken wat er mis was dus we besloten gebruik te maken van onze ANWB werelddekking.

Blijkbaar heeft de ANWB ook hun eigen auto’s in Slowakije rijden in de zomervakantie alleen stuurden ze gelijk een sleepwagen. De chauffeur kon goed Duits en hij legde ons uit dat we naar zijn garage gingen een paar kilometer verder op in Malacky – tussen de benzinepomp en Bratislava in. Het was ons snel duidelijk dat ook in Slowakije de kever een oldtimer is en dat deze garage geen oldtimer garage is. De monteur deed zijn best maar helaas was dat onvoldoende. Wendie had ondertussen een oldtimer garage in Bratislava gevonden. De garage eigenaar had hier eerst geen oren naar maar toen het 9 uur ‘s avonds was en nadat hij ons eerst nog zonder het probleem opgelost te hebben op pad probeerde te sturen ging ook hij overstag. We legden de ANWB uit wat we wilden en we kregen toestemming om ons op de kar verder te vervoeren naar Bratislava.

image

De garage eigenaar belde het bedrijf en legde uit wat het probleem was. Wij konden op een grasveldje naast de garage ons tentje opzetten en daar voor het eerst wild kamperen. Om de hoek was een leuk Amerikaans café waarvan de keuken al dicht was maar we mochten onze noedels daar eten. Gelukkig konden we er nog om lachen dat we meer dan de helft van Slowakije al door gesleept zijn..