Ulan Beetle

Hoe het allemaal begon..

Nog maar 3 maanden geleden begon bij ons iets te borrelen toen we lazen over ‘the Mongol Rally’. Een semi-georganiseerde reis (lees: alleen feestjes bij de start en finish zijn geregeld) met doel om van Engeland naar Mongolië te rijden in een auto die hier niet voor geschikt is.

Uit enthousiasme begonnen we via Google Maps ‘stel dat je dit gaat doen, hoe zou je dan rijden’ routes te maken. Dat werd al snel ‘stel dat je dit gaat doen, met welke auto’ zoektochten op marktplaats.

Het duurde niet lang of we hadden een route (via Iran en de ‘Stan’s), een ideale auto (kever natuurlijk!), een doorlooptijd (minder dan 6 weken wordt krap) en een favoriete organisatie (The Adventurists zijn nog gekker dan wij) bedacht. Hmm.. dit begon wel op een serieus plan te lijken.

4 weken later waren we aangemeld.

Na de aanmelding begon het echte werk.

  • Kever zoeken (check), vinden (check) en APK krijgen (work in progress  - dinsdag is de grote dag)
  • visum voor Turkije (check), Rusland (check), Iran (check), Oezbekistan (work in progress) en Turkmenistan (to do)
  • spullen, spullen en nog meer spullen aanschaffen
  • autoverzekering, reisverzekering, ANWB werelddekking aanzetten
  • vrij vragen van ons werk (check)

17 juli vertrekken we eerst naar Engeland om vanaf daar onder de Kaspische Zee langs, door Mongolië naar Ulan Ude in Rusland te rijden. We vliegen op 29 augustus vanaf Ulan Ude terug naar het westen en onze kever mag met de trein naar Estland (of Duitsland als ie braaf is).

Twee maanden geleden is ons avontuur eigenlijk al begonnen. Via deze website willen we jou op de hoogte houden van al onze voorbereidingen en natuurlijk de reis zelf!